Veel gestelde vragen

Als u in de mogelijkheid bent om de graszoden op te halen op de kwekerij, is dit het makkelijkste. U kunt daarbij eventueel gebruik maken van 1 van onze gratis aanhangers. Neem daarvoor even contact met ons op, of laat het weten in de notitie bij de bestelling dat u gebruik wenst te maken van de aanhanger. Wij zullen deze aanhanger dan voor u reserveren.
Heeft u liever dat wij de graszoden bezorgen, dan is dit mogelijk vanaf ongeveer 50m2. Neemt u hiervoor even contact met ons op.

Wij snijden onze graszoden elke dag vers op bestelling. Daarom graag minimaal 1 dag van tevoren bestellen.

Wij telen en verkopen speelgras. Dit type gras is ideaal voor in de tuin, vanwege de sterke mat en mooie groene kleur!

Eén grasrol weegt ongeveer 15-18 kg. Dit is afhankelijk van het vochtgehalte.

De afmetingen van een uitgerolde rol zijn 250cm x 40cm x 2cm, dit maakt samen 1m². Een opgerolde rol is ongeveer 40cm breed en 25cm hoog.

Een enkelassige aanhangwagen mag ongeveer 45 rollen laden, afhankelijk van het type goedkeuring. Een tandemasser mag soms meer dan 100 rollen laden. Vergeet geen afdekzeil mee te nemen, dat is wettelijk verplicht! U kunt ook gratis 1 van onze aanhangers gebruiken. Neem hiervoor contact met ons op.

Graszoden kunnen bijna het hele jaar door gelegd worden, enkel als het vriest is het niet mogelijk. Het beste is als de temperatuur overdag boven de 10 graden is. Deze temperatuur heeft het gras nodig om te kunnen groeien, en dus wortels te maken. Onder deze temperatuur gaat het gras in rust. In de praktijk wil dit zeggen dat de maanden maart t/m december geschikt zijn om graszoden te leggen. Let er wel op dat bij extreme warmte het beter is om even te wachten met graszoden leggen. De kans op uitdroging is dan namelijk heel hoog.